Høyt og Lavt klatrepark Geilo

Geilo blir sommerferien med familien i år igjen!

«Hvor skal vi dra på ferie i sommer», spør han som nettopp er blitt tenåring. «Geilo», kommer det fra broren, som løfter øynene fra iPaden og ser forventningsfullt på resten av gjengen. «Vi var på Geilo i fjor, det var sykt gøy». 

Bike park

Visst ville vi tilbake til Geilo. Sist sommer da vi byttet ut uka i Spania med den norske fjellheimen og var på Geilo, er friskt i minne. Vi snakker ofte om syklinga i Vestlia sykkelpark, hvor vi hadde det gøy både på stier og i pumptracken, som ligger rett nedenfor hotellet. Vi tok heisen opp i sommerparken og hadde morsomme utfordringer på leide downhill sykler i den 4 km. lange flytstien Flow Motion, som var fjorårets sykkelnyhet. Rallarvegen var turmålet en annen dag. Med sykkeltoget fra Geilo til Finse, var turen på Rallarvegen til Flåm en spektakulær dagsopplevelse på våre egne sykler, før vi var tilbake på Geilo til kveldsmat og ei god natts søvn. 

Les mer om sykling

Det var aktive dager gjennom hele uka.

Et høydepunkt var da vi kjørte bilen fjellveien til Prestholtseter og gikk trappa med 2000 trappetrinn, som er laget av sherpaer. Oppe i Prestholtskaret så vi hele veien til Gaustatoppen. Vel nede på setra ventet rømmegrøt, saft og fortjent hvile for litt slitne bein. Serveringshyttene er fine turmål og litt «prikken over i-en» når man ferdes i fjellet rundt Geilo. Hakkesetstølen var en kort tur på sti da vi tok stolheisen, før to av oss fikk en luftig opplevelse med zipline ned igjen fra toppen av heisen. Det er noen som har zipline til gode og da står det høyt på ønskelista for i sommer! Vi tok også bilen til Tuva Turisthytte og spiste de berømte vaflene, som har hemmelig oppskrift. I sommer tar vi gjerne turen igjen og også med ei natt i Arctic Dome, glamping overnattingen som er rett utenfor hytta på Hardangervidda.

Ridning i Budalen
Zipline med utsikt over Geilo

Hestejenta i familien fikk oppfylt sitt ønske med en ridetur i fjellet. Mor bevilget seg en helt nydelig spabehandling på et av hotellene, mens gutta fisket etter ørret i Ustedalsfjorden. Vi leste at vi kunne ha vært med på en gourmet fisketur på Ustaoset med garnfiske, rensing og sløying og så spise fisken.» Det blir neste gang», sa vi da. Vi hadde også satt av en dag hvor vi tok turen til Langedrag Naturpark for å se på ulv, gaupe, elg, fjellrev og alle de andre dyrene som holder til der. For et fint sted å oppleve både for de yngste og de voksne! Med en fotointeressert i familien, ble det også magiske bilder av dyr man ikke er vant til å møte på sin vei. Kjøreturen til Lagedrag tok oss forbi Dagali, hvor raftingflåtene kom i fint driv ned Numedalslågen. Rafting ble også satt på ønskelista til neste gang, det så heftig ut! 

Uka gikk unna, stort sett ute i den friske fjellufta, som vi hørte noen på Geilo kalte champagneluft. Det kommer visst fra da både Bergensbanen og Dr. Holms hotell åpnet og folk dro fra byen til rekreasjon og velvære i fjellet, som de reisende fortsatt gjør.

Det fint været gjorde at vi holdt oss mye ute. Det ble allikevel både bowling og svømmebasseng. Vannet som bølger innover sandstranda ved Ustedalsfjorden var litt friskt. Det merket vi da vi tok et stopp der under sykkelturen på turveien Ustedalsfjorden rundt. 

Geilo er en god variasjon av organiserte opplevelser og aktiviteter kombinert med å være i fjellet på beina og på sykkel. Den kombinasjonen kan absolutt anbefales! Fjellveier og merkede stier tar deg rundt i stille natur. Du kan vandre og sykle så langt av gårde som du vil. Kanskje ta med telt og sovepose og ta ei natt ute. Det å reise opp til Halne via Nasjonal turistveg Hardangervidda og ta båten Halnekongen på Halnefjorden er også en unik opplevelse å kombinere med en vandretur. Eller om du velger rundturen med Halnekongen på fjorden.

Family hiking in Halnekongen

«Vi har rafting til gode. Så har vi sett at det åpner en helt ny Høyt og Lavt klatrepark i sommer, som sikkert blir kul. Den må vi prøve», kommer det fra barna. Vi reiser til Geilo i år igjen, fjellbygda midt imellom Oslo og Bergen, som byr på mye for oss alle.

 

Se alle sommeraktiviteter