Stuing i ustevatnet

There are many nice beaches in and around Geilo.

Det er mange flotte badeplasser i og rundt Geilo. Varme basseng innendørs, friske fjellvann med sandstrand eller kokende badestamper. 

 

Badeplasser: 

Det finnes utallige fjellvann og flotte perler i området hvor du kan ta deg en frisk dukkert. Under har vi beskrevet et utvalg av våre topp fire badeplasser i Hol Kommune: 

Bading ustevatnet
Halletjørne: Sudndalen

Etter en flott vandretur gjennom skog og vidde blir du belønnet med et vakkert fjellvann med helt egen sandstrand og majestetiske Hallingskarvet som bakgrunn. Et perfekt sted å tilbringe dagen på varme, lange sommerdager. Veibeskrivelse: Med Geilo som utgangspunkt, kjør Rv7 retning Oslo/Hagafoss. Ved den røde kirken (Hagafoss kirke), ta til venstre inn på Fv50 - retning Aurland i omtrent 30 minutter. Kjør til Hallingskarvet Skisenter. Du kan parkere i hyttefeltet øst for skisenteret. Følg stien, ca 2 km bratt opp gjennom skogen ca 1 times gange. Vær oppmerksom på at det er bompenger på denne veien. 

Se description over here

Swimming in Geilo
Holsfjorden: Hol

Holsfjorden er en stor favoritt for familier med enkel tilgang til garderobe, litt varmere vann, benker og nok plass for lek og moro med blant annet vollyballnett. Ønsker du en plass for hengekøye kan Holsfjorden anbefales. Det er mulig å gå rundt hele vannet, en spaser- eller sykkeltur på ca 12 km. Veibeskrivelse: Med Geilo som utgangspunkt, kjør Rv7 retning Oslo/Hagafoss. Ved den røde kirken (Hagafoss kirke), ta til venstre inn på Fv50 - retning Aurland. Badeplassen ligger over den første brua du møter (Steimsbrua) på venstre side. Badeplassen ligger til høyre idet du kommer over brua. 

Se description over here

Eventyrbad Vestlia
Geilo Badestrand:

Selv om Geilo ligger høyt til fjells blir Geilo Badestrand flittig brukt av lokale og tilreisende gjennom sommeren. Badestranden har vollyballnett, grilplass i forbindelse med gapahuk, bygning med garderobe og toalett og stor parkeringsplass på gåavstand. Rett ved parkeringsplassen finnes det en morsom sykkelløype, og badeplassen ligger i forbindelse med turveien Ustedalsfjorden rundt. Ønsker du en annen aktivitet enn å bade kan vi anbefale å leie SUP, kano eller båt som er tilgjengelig i området rundt fjorden. LENKE! Veibeskrivelse: Fra Geilo sentrum kjører du mot vest, retning Bergen i ca 1,4 km til Fossgårdvegen/fossgårdsfeltet. Skiltet mot badeplassen er dessverre ødelagt av brøyting, men du kan følge skilting mot “Ustedalen Overnatting” fra Rv7. Etter Ustedalen Overnatting tar du avkjøringen til venstre ned mot parkeringsplassen ved Geilo Badestrand. Vis hensyn til at det ikke er lov med overnatting i bobil/telt på parkeringsplassen. 

Se description oveer here

SUP på Ustedalsfjorden
Ustedalen/Rennedalen: Ustaoset

I området fra Verpestølen langs Ustevatn ligger det flere fine steder å bade. På sommerstid er det også mulig å leie en privat badstue på hjul som står plassert langs Verpestølsvegen. 
I elven mellom Ustevatn og Ustedalsfjorden ligger det flere fine kulper og badeplasser. En artig skjult perle med stupebrett ligger langs Rennedalsvegen. (Rv7, kjør inn på Biskoloavegen, over jernbanen og over vannet til venstre).
Ønsker du å bade her? Tenk på din egen sikkerhet og sjekk dybde i vannet før du hopper uti. Vannføringen i elveløpet varierer gjennom sesongen grunnet snøsmelting og da store mengder vann kan slippes uten varsel fra vannene lengre opp i dalen. 

Les mer her

Se description over here